آموزش تهیه انواع قهوه
![]() |
برای درست کردن قهوه با موکاپات يا دستگاه روي گازي خانگي قهوه ابتدا باید قطعات دستگاه را جدا کنيد، محفظه پايين را تا زير قست سوپاپ کنترل با آب جوش پرکنید توجه داشته باشید که در محفظه پايين موکاپات نبايد آب سرد ريخت زيرا قهوه طعم نامتعادلي پيدا مي کند و نتيجه خوبي به ما نمي دهد. مخزن قهوه یا همان قسمت میانی را با پودر قهوه پرکنید تا جایی که یک میلیمتر پایین تر از لبه باشد، سطح آن را صاف و يک دست کنيد ، ولي توجه داشته باشيد که پودر قهوه را فشرده نکنيد. بهتراست برای موکاپات دانه هاي قهوه بصورت ريز آسياب شود،حتما دقت شود که حالت پودري
نداشته باشد و مانند شن ريز تا عصاره گيري خوبي بدهد. شعله گاز بايد بسيار کم باشد
که قهوه نسوزد و درب دستگاه را باز بگذاريد تا روي جريان کنترل داشته باشيد هنگامي که اولين قطره خارج شد شعله بايد روي پايين ترین حد خود باشد، حتي ميتوان دستگاه را کمي بالاتر از سطح گاز گرفت تا به صورت آرام عصاره گيري شود وقتي کار عصاره گيري به پايان مي رسد قطره هاي قهوه به صورت حباب دار خارج مي شود که نشان دهنده اين است که قهوه شما آماده سرو است با لذت نوش جان کنيد |
دستگاهای خانگی قهوه |
اکثر دستگاهای
خانگی قهوه دارای مخزن آب هستند که بهتر است
برای پر کردن آن از آب تصفیه شده استفاده کنید. سپس پرتافیلتر را از مقدار مناسب پودر قهوه را در بسکت ریخته و آن را
صاف کنید. با استفاده از تمپر پودر قهوه را فشرده کنید. پرتافیلتر را درون هدگروپ اسپرسو
ساز قفل کرده و دستگاه را روشن کنید. قهوه اسپرسو درون لیوان میریزد و شما می توانید
آن را همراه با شیر یا فوم یا به تنهایی میل کنید |
فرنچ پرس |
| اولین مرحله در استفاده از فرنچ پرس برای درست کردن قهوه، ریختن پودر قهوه در فرنچ پرس است. همانطور که از اسم دستگاه مشخص است باید پودر قهوه فرانسه یا دمی در این دستگاه ریخته شود. سپس به آرامی و به صورت دورانی آبجوش را روی پودر قهوه بریزید و درب فرنچ پرس را ببندید. دقت کنید که اهرم فرنچ پرس بالا باشد. پس از 3 الی 4 دقیقه قهوه شما دم کشیده و می توانید اهرم فرنچ پرس را به پایین فشار دهید و قهوه خود را سرو کنید |
![]() |
طریقه استفاده از قهوه ساز عربی به این گونه است که ابتدا کمی آب در حد یک فنجان درون دله عربی ریخته و آن را روی شعله کم قرار دهید. پس از بهجوش آمدن آب دله را به مدت 30 ثانیه از روی شعله بردارید تا دمای آب کمتر شود. حال بهترین زمان اضافه کردن پودر قهوه به آب درون دله است. محتوای درون دله را هم بزنید و به درجه شعله دست نزنید. (اگر دمای گاز خیلی پایین بود، میتوانید آن را به شعله ملایمی تغییر دهید) برای دم کشیدن قهوه عربی به دله 10 تا 12 دقیقه زمان دهید. با توجه به نسبی بودن زمان بهتر است که از نشانههای دم کشیدن قهوه عربی آگاه باشید. بالا آمدن دانههای ریز قهوه روی آب، دیده شدن فوم قهوه یا کف از نشانههای دم کشیدن قهوه عربی درون دله عربی است. |
![]() |
طریقه استفاده از قهوه ساز کمکس به این صورت است که در قسمت بالایی یعنی دهانه کمکس یک کاغذ فیلتر بزرگ قرار میگیرد (کاغذ به درون کمکس سقوط نکند) سپس پودر قهوه روی کاغذ فیلتر ریخته میشود. حال کاربر میتواند آب جوش از پیش تهیه شده را روی پودر قهوه بریزد. نوشیدنی نهایی در قسمت انتهایی کمکس جمع میشود و پس از گذشت زمان مناسب آماده نوشیدن است |
![]() |
کاپوچینو ترکیبی از اسپرسو، شیر گرم فوم دار دارد. این نوشیدنی که یکی از انواع قهوه است با طعم تلخ اسپرسو، عطر و طعم ملایم شیر گرم و لذتی از فوم کرم فراوان ترکیبی خاص و دلنشین را برای علاقمندان به قهوه به ارمغان میآورد. مواد لازم برای یک کاپوچینو عالی عبارت است ازیک قاشق غذا خوری قهوه فوری و دو قاشق غذا خوری شکر ،دو قاشق غذا خوری آب داغ و در آخر یک فنجان شیر پرچرب. در اولین مرحله، یک قاشق غذا خوری قهوه فوری و دو قاشق غذا خوری شکر را در یک فنجان ترکیب کنید. دو قاشق غذا خوری آب داغ را به مواد مخلوط در فنجان اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید تا قهوه فوری و شکر به آب حل شوند.در مرحله بعدی، یک فنجان شیر پرچرب را در یک ظرف جداگانه روی حرارت قرار دهید تا شیر گرم شود ، شیر داغ را در یک ظرف در بسته ریخته و آن را کاملاً تکان دهید تا فوم و شیر فوم گرفته شده درست شود، را به ترکیبات قهوه و شکر اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.نوشیدنی کاپوچینو با شیر و قهوه فوری آماده سرو کردن است |
![]() لاته |
لاته یک نوشیدنی خوشمزه از ترکیب اسپرسو و شیر
گرم با کمی فوم شیر است. این نوشیدنی با ترکیب عطر و طعم ملایم اسپرسو و شیر، تجربهای
دلپذیر از قهوه را برای شما ایجاد میکند. یکی از دلایل محبوبیت لاته، طرح یا در واقع
آرت روی لته است.برای داشتن یک لاته خوب به یک الی دو شات (۳۰ الی ۶۰ میلیلیتر)
اسپرسو و شیر پرچرب و سرد نیاز داریم، در مرحله اول، یک الی دو شات اسپرسو را تهیه
کرده و در کف فنجون سرو بریزید. میتوانید از دانههای قهوه خرد شده تازه تهیه شده
یا قهوه فوری استفاده کنید.سپس به کمک نازل بخار دستگاه اسپرسو، فوم شیر را تهیه کنید.
برای این کار، شیر پرچرب و سرد را در یک ظرف مناسب (ترجیحاً پیچر) ریخته و نازل بخار
را داخل شیر قرار دهید. نازل بخار را تا انتها باز کنید و صبر کنید تا شیر کاملاً داغ
شده و فوم شیر از آن جدا شود
در مرحله بعدی،
شیر داغ و فوم شیر را به ترکیب اسپرسو اضافه کنید. توجه داشته باشید که مقدار شیر در
لاته بسیار بیشتر از مقدار فوم شیر است. در واقع، تقریباً لایهای از فوم شیر روی قهوه
نداریم |
![]() |
برای تهیه قهوه ترک مواد زیرنیاز داریم ابتدا یک فنجان (حدود ۵۰ میلی لیتر) آب سرد و یک قاشق چای خوری قهوه ریز آسیاب شده وکمی شکر (اختیاری) ، جذوه یا ایبریک (ظرف تهیه قهوه ترک) طرز تهیه قهوه ترک در ابتدا، یک قاشق چای خوری قهوه ریز آسیاب شده را در جذوه یا ایبریک قرار دهید. اگر میخواهید قهوه شیرین تر باشد، میتوانید کمی شکر به قهوه اضافه کنید سپس یک فنجان (حدود ۵۰ میلی لیتر) آب سرد را به قهوه اضافه کنید مخلوط قهوه و آب را با دقت و خوب هم بزنید تا تمام مواد به خوبی ترکیب شوند مرحله بعدی این است که جذوه یا ایبریک را بر روی حرارت ملایم قرار دهید. هدف از این مرحله این است که قهوه کف کند و طعم و عطر مطلوبی به دست آید. در این مرحله باید توجه داشت که حرارت بسیار زیاد باعث جوشاندن قهوه میشود، بنابراین حرارت را در حد ملایم نگه دارید پس از اینکه قهوه کف کرد و تمامی مواد به خوبی مخلوط شدهاند، آن را از روی حرارت بردارید حالا قهوه ترک شما آماده است |